fitness

Deborah Verwolf 15 februari 2021

Fitness is de voorwaarde om lichamelijk fit en gezond te zijn en omvat eigenschappen die onder meer mentale scherpte, cardiorespiratoir uithoudingsvermogen, spierkracht, spieruithoudingsvermogen, lichaamssamenstelling en flexibiliteit omvatten.

Hoewel er een standaarddefinitie is voor fitness, kan elk individu zijn eigen persoonlijke begrip hebben van wat fitness betekent. Voor sommige mensen betekent fit zijn het vermogen om een ​​marathon te voltooien of veel gewicht te tillen. Voor een ander kan het betekenen dat je een blokje om moet lopen zonder kortademig te worden. Uw definitie van fitness wordt beïnvloed door uw interesses, fysieke capaciteiten en doelen. 

Wat de definitie ook is, het is belangrijk voor elk individu om zijn persoonlijke definitie van fitness binnen een gezond kader te houden. Dit betekent dat u realistische verwachtingen moet hebben en evenwicht en gematigdheid moet behouden in alle aspecten van het leven. Stel kleine, haalbare doelen en geef niet te veel kracht aan de numerieke metingen van fitness. Dit kan ervoor zorgen dat uw reis naar fitness veel minder ontmoedigend en veel leuker lijkt.