Nieuwsbrieven

De feestdagen komen er weer aan!

Tijdens de feestdagen hebben wij aangepaste openingstijden. Bekijk het actuele rooster op Virtuagym of vraag het na aan het fitnesspersoneel, zodat je niet voor een dichte deur komt te staan.

Nieuwjaars Challenge!

In het nieuwe jaar willen we natuurlijk allemaal goed beginnen. We maken goede voornemens om bijvoorbeeld, gezonder en fitter te worden, maar hoe houd je zo’n voornemen vol? Wij helpen jou daar een handje mee. We hebben van 1 januari tot en met 23 januari twee challenges waar je aan mee kunt doen.

  • De stappen challenge: zet 232.323 stappen tot en met 23 januari 2023

De maand december staat altijd vol met gezellige bijeenkomsten met vrienden en familie. De dagen worden korter en kouder en we kiezen er toch liever voor om binnen bij de open haard te zitten. Om ervoor te zorgen dat we in januari weer wat meer in beweging komen hebben wij de stappen challenge ingevoerd.

Om deze challenge te behalen moet je ongeveer 10.000 stappen zetten per dag.

Het zetten van 10.000 stappen per dag is een gezonde manier om je levensstijl langzaam te veranderen. Wandelen kent vele voordelen, we zetten ze daarom hieronder nog even op een rijtje:

– Gratis en laagdrempeling.

– Ontspannend.

– Verbranding van calorieën

– Goed voor je gezondheid

– Verbetering van je immuunsysteem

– Draagt bij aan een grotere productiviteit.

Voor wie?

Iedereen mag deelnemen aan deze challenge. Zowel leden als mensen die een stok achter de deur nodig hebben om meer in beweging te komen.

Meedoen?

Om deel te nemen aan de challenge hoef je alleen maar een mail te sturen naar info@alphafitness.nl of geef je naam door aan het fitnesspersoneel.

Wat kan je winnen?

– 1 maand gratis sporten bij Alpha Fitness

– Een box met gezonde en sportieve producten.

Wil je kans maken op bovenstaande prijzen laat dan je resultaten zien tussen 24 januari en 31 januari. Dit kan via de mail of bij het fitnesspersoneel. Uiteindelijk zal er een loting plaatsvinden van alle deelnemers. De winnaars worden bekend gemaakt op vrijdag 3 februari.

  • Sportchallenge: Sport minimaal 3x per week bij Alpha Fitness.

We weten allemaal dat voldoende bewegen belangrijk is voor een goede fysieke en mentale gezondheid. Ondanks dat steeds meer mensen zich bewust worden van het belang van bewegen, voldeed in 2021 meer dan de helft van de Nederlanders van vier jaar en ouder niet aan de beweegrichtlijnen.

Voor volwassenen en ouderen wordt 2,5 uur per week matig intensief bewegen geadviseerd, 2x per week spier- en botversterkende activiteiten en balansoefeningen voor ouderen.

Om jullie te motiveren om 2023 sportief te starten hebben we de sportchallenge ingevoerd. Bewegen is goed, meer bewegen is beter!

Om deze challenge te behalen moet je minimaal 3x per week komen sporten bij Alpha Fitness van 1 januari tot en met 23 januari.

Voor wie?

Alle leden kunnen meedoen aan deze challenge.

Meedoen?

Om deel te nemen aan deze challenge is het belangrijk dat jouw sportbezoeken in het rooster van de Virtuagym app staan. Zo kan het fitnesspersoneel uiteindelijk controleren of je het aantal keer sporten hebt behaald. Daarnaast kun je via de mail: info@alphafitness.nl of op de sportlocatie doorgeven dat je meedoet aan de challenge. Lukt het je niet om 3 keer in de week te sporten, dan is het ook mogelijk om de week er op 4 keer te komen.

Wat kan je winnen?

– 1 maand gratis sporten bij Alpha Fitness

– Een box met gezonde en sportieve producten.

Na 23 januari controleren wij van alle deelnemers die zich hebben aangemeld wie het hebben gehaald. Uiteindelijk zal er een loting plaatsvinden van alle deelnemers.

De winnaars worden bekend gemaakt op vrijdag 3 februari.

Het wintersport seizoen is weer begonnen!

Iedereen die weleens op wintersportvakantie is geweest weet dat je heel wat andere spieren gebruikt dan in het dagelijks leven. Om blessures te voorkomen, is een goede voorbereiding geen overbodige luxe.

Wil je voorbereid op wintersport gaan start dan met het ski trainingsprogramma. In de app van Virtuagym staan verschillende trainingen die je zelfstandig kan uitvoeren in de fitnesszaal. Heb je hier hulp bij nodig plan dan een afspraak in bij 1 van de fitnesstrainers zodat ze je hiermee kunnen helpen.

Afmelden voor de fitness

De afgelopen tijd merken we dat er wat onduidelijkheid is over het afmelden voor de fitness. Wanneer jij je toch bedenkt of vanwege een bepaalde reden niet meer kan komen naar bijvoorbeeld een groepsles dan kan je jezelf weer afmelden via de app. Wil je het toch liever via een andere weg doorgeven dan mag dit via het mail adres: info@alphafitness.nl 

Nieuwsbrief Maart 2022

Nu we weer mogen sporten liggen er ook valkuilen op de loer. Een daarvan is overbelasting. Te snel willen opbouwen geeft een forse kans op blessures. Behalve te snel willen opbouwen is het echter ook belangrijk dat trainingsfouten worden voorkomen.

Als het gaat om het opbouwen van trainingsarbeid is ‘niet te gek doen’ een vaak gehoorde kreet. Maar wat betekent dat precies? Er wordt een behoorlijk beroep gedaan op het gezonde verstand, terwijl die vaak alleen maar bezig is met zo snel mogelijk op het oude niveau presteren.

Onderzoek wijst uit dat als je weer begint met opbouwen en dat wekelijks niet met meer dan tien procent doet, je geen risico loopt op overbelasting. Hier helpen we jullie graag bij!

Daarnaast gaan we vanaf April wat veranderingen in de abonnementen doorvoeren.

Daarnaast bestaat er vanaf nu de mogelijkheid om ook per half jaar of jaar een abonnement af te sluiten. Uiteraard tegen een reductie van de maandprijs. Bij de abonnementen staat tevens uitgelegd wat er is inbegrepen bij de abonnementen.

Ik blijf moe na corona, wat nu?

Veel mensen hebben last van moeheid na corona. Ook als de klachten niet heel erg waren of de ziekte maar kort heeft geduurd. Uitrusten of slapen werkt niet genoeg, de moeheid is er dan zelfs ook als je niet actief aan het bewegen bent.

Het is ook voor ons nog onduidelijk waarom die moeheid blijft. Ook als je al lang last heeft van moeheid, is het advies om toch te bewegen en zelfs te sporten. Het advies is om dan wat korter of minder vaak te trainen.

Als je weinig beweegt door de moeheid, gaat je conditie snel achteruit. Je kunt dan minder goed activiteiten en sporten volhouden. Je klachten worden daardoor alleen maar erger. Onze ervaring is dat met goede training de moeheid minder wordt. Ook hier helpen we graag bij.

Hoe bouw ik het sporten na corona dan weer op?

Veel mensen proberen door te gaan waar ze gestopt zijn met sporten. Meestal lukt dit niet. Ga ervan uit dat je hier twee keer zo lang voor nodig hebt. Is het door corona drie weken niet gelukt om te sporten, dan kost het zes weken om dit weer op te bouwen. Heb je hele dagen in bed gelegen, dan kan het zelfs tot wel drie keer zo lang duren.

Als het moeilijk gaat, probeer dan rustig en kort te trainen, maar wel vaker. Doe dit bijvoorbeeld drie keer per week of zelfs elke dag een kwartiertje. Dit hoeft dus geen zware training te zijn. Gewoon wandelen is al beter dan helemaal niets doen.

Het is daarnaast ook goed om te letten op voeding. Eet gezond; minder vet, meer vezels, meer volkoren en drink minder alcohol.
Leef regelmatig; slaap voldoende en zorg voor minder stress. Als je rookt, stop dan met roken.

Oudere berichten

In verband met de nieuwe maatregelen is het binnen sporten niet mogelijk tot in ieder geval 14 januari 2022. Alleen sporten onder medische verwijzing en fysiotherapie met indicatie is binnen toegestaan. Tot die tijd bieden wij alternatieven aan, zodat er gewoon lekker gesport kan worden.

Buitensport

Volgens de regels van de rijksoverheid is het wel mogelijk om buiten te sporten onder begeleiding. Dit mag in groepen van maximaal 2 personen (excl. Instructeur).

Tijdens de eerste lockdown hebben wij ontdekt dat buiten sporten heerlijk is. Daarnaast is buiten sporten ook gezond! Elke week zijn er verschillende mogelijkheden om buiten te sporten. Via het roostersysteem van Virtuagym, telefonisch of via de mail kun jij je hiervoor inschrijven.

Fitness

In deze tijd hebben wij elkaar extra hard nodig. Wij van Alpha Fitness zullen er alles aan doen om je gezond en fit te houden. Als wij iets voor jou kunnen betekenen, schroom dan niet contact op te nemen.

Wij hopen je ook snel weer allemaal binnen te mogen ontvangen.

Dank voor jullie begrip, zorg goed voor jezelf en voor elkaar!

Team Alpha Fitness