Seniorenfitness 65+

65+ Fitness

Ongeacht uw leeftijd of fysieke conditie, het is nooit te laat om te beginnen met trainen en fit te worden.

Wat zijn de voordelen van lichaamsbeweging voor oudere volwassenen?

Er zijn veel redenen waarom we de neiging hebben om het rustiger aan te doen naarmate we ouder worden. Dit kan te wijten zijn aan gezondheidsproblemen, gewichts- of pijnproblemen of zorgen over bijvoorbeeld vallen. Of misschien denk je dat sporten gewoon niets voor jou is. Maar naarmate je ouder wordt, wordt een actieve levensstijl belangrijker dan ooit voor de gezondheid.

Onderzoek

Uit een recent Zweeds onderzoek is gebleken dat fysieke activiteit de belangrijkste bijdrage levert aan een langer leven, zelfs als je pas begint te sporten, als je ouder wordt. Maar actief worden gaat niet alleen over het toevoegen van jaren aan je leven, het gaat over het toevoegen van leven aan je jaren!

In beweging komen kan u helpen uw energie te verhogen, uw onafhankelijkheid te behouden, uw hart te beschermen en symptomen van ziekte of pijn en uw gewicht te beheersen.

Regelmatige lichaamsbeweging is ook goed voor je geest, humeur en geheugen. Het is nooit te laat om eenvoudige, plezierige manieren te vinden om actiever te worden, uw humeur en vooruitzichten te verbeteren en alle fysieke en mentale gezondheidsvoordelen van lichaamsbeweging te benutten.

Lichamelijke gezondheidsvoordelen van lichaamsbeweging voor senioren

Als oudere volwassene kan lichaamsbeweging u helpen om:

Op gewicht blijven of af te vallen. Aangezien uw metabolisme van nature vertraagt ​​met de leeftijd, kan het een uitdaging worden om op een gezond gewicht te blijven. Regelmatige lichaamsbeweging helpt uw ​​metabolisme te verhogen en spiermassa op te bouwen, waardoor uw lichaam meer calorieën kan verbranden.

Verminder de impact van ziekte en chronische ziekten. Mensen die sporten hebben over het algemeen een verbeterd immuunsysteem en spijsvertering, een betere bloeddruk en botdichtheid, en een lager risico op de ziekte van Alzheimer, diabetes, obesitas, hartaandoeningen, osteoporose en bepaalde vormen van kanker.

Verbeter uw mobiliteit, flexibiliteit en balans. Oefening verbetert uw kracht, flexibiliteit en houding, wat op zijn beurt kan helpen bij uw evenwicht en coördinatie, en het risico op vallen verminderen. Krachttraining kan ook helpen de symptomen van chronische aandoeningen zoals artritis te verlichten.

Geestelijke gezondheidsvoordelen

Oefening kan u ook helpen om:

Verbeter je slaapt. Een goede nachtrust is van vitaal belang voor uw algehele gezondheid naarmate iemand ouder wordt. Regelmatige activiteit kan helpen sneller in slaap te vallen, dieper te slapen en energieker en verfrist te geven.

Boost je humeur en zelfvertrouwen. Lichaamsbeweging is een enorme stressverlichter en de geproduceerde endorfines kunnen zelfs helpen gevoelens van verdriet, depressie en angst te verminderen. Actief zijn en je sterk voelen kan je ook helpen om je zelfverzekerder te voelen.

Verbeter uw hersenfunctie Activiteiten zoals Sudoku of kruiswoordpuzzels kunnen helpen uw hersenen actief te houden, maar weinig komt in de buurt van de gunstige effecten van lichaamsbeweging op de hersenen.

Het kan hersenfuncties ondersteunen die zo divers zijn als multitasking en creativiteit, en geheugenverlies , cognitieve achteruitgang en dementie helpen voorkomen. Actief worden kan zelfs de progressie van hersenaandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer helpen vertragen.