Zwangerfit

Zwangerfit

 

Een nieuwe en bijzondere periode in je leven is aangebroken. Dit brengt veel veranderingen in je lichaam en in je leven met zich mee. Daarom is het juist in deze periode heel belangrijk om in goede conditie te blijven en om je lichamelijk en geestelijk goed te voelen.

Met onze zwangerschapscursus ZwangerFit® wordt op een leuke en actieve manier getraind aan je lichamelijke conditie, spierversterking en met aandacht voor de stabiliserende spieren rondom bekken en lage rug, bekkenbodemtraining, ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Investeer ook bij het zwanger zijn in een fitter lijf.

De training

Bij de trainingen wordt gebruik gemaakt van muziek, oefenmateriaal en elementen uit de aerobics- en fitnesswereld. In de theorielessen wordt ingegaan op diverse onderwerpen die te maken hebben met zwangerschap, bevallen en de periode daarna. Hierbij is ook de mogelijkheid aanwezig de partner erbij te betrekken. De ZwangerFit® cursus wordt gegeven door onze geregistreerde ZwangerFit® docente, tevens fysiotherapeute.

Week 16

De zwangere vrouw kan al vanaf de 16e week van haar zwangerschap tot aan haar bevalling meedoen met ZwangerFit®. Postpartum kan er al vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling geoefend worden tot, indien gewenst, 9 maanden na de bevalling. Zo kan iedere vrouw oefenen zolang het haar nodig lijkt, eventueel in overleg met haar YVLO-ZwangerFit® docente.