Pilates

Wat is Pilates eigenlijk?

Pilates is een vorm van low-impact oefening die tot doel heeft de spieren te versterken en tegelijkertijd de houding en flexibiliteit te verbeteren. Een typische Pilates-training duurt meestal 45 minuten tot een uur.

Je kunt Pilates doen met of zonder apparatuur (daarover hieronder meer), maar verwacht hoe dan ook dat de bewegingen langzame, nauwkeurige bewegingen en adembeheersing omvatten.

Pilates-bewegingen werken goed voor je ”core”, hoewel de oefeningen ook op andere delen van je lichaam werken. “Pilates is niet beperkt tot specifieke lichaamsdelen”, zegt Milan.

Core stability

Ja, veel Pilates-bewegingen concentreren zich op je core en romp, maar dat betekent niet alleen je buikspieren. “Hoewel Pilates specifiek wordt gedefinieerd als oefening voor de core of buikspieren, is het belangrijk dat cliënten weten dat de kern de hele romp omvat, namelijk de buikspieren, de heupen, de binnen- en buitenkant van de dijen en de rug”, legt Milan uit. .

En veel Pilates-instructeurs mixen bewegingen die speciaal bedoeld zijn om gebieden zoals je armen, bilspieren en onderbenen te gebruiken. Verwacht dus een training die je hele lichaam traint.

Wat zijn de voordelen van Pilates?

Pilates is een trainingsmethode voor het hele lichaam waarmee je alles beter kunt doen. Het versterkt en stabiliseert je core, die je basis vormt, zodat je efficiënt kunt bewegen terwijl je je houding, flexibiliteit en mobiliteit verbetert.”

En als u op zoek bent naar functionele beweging – het soort dat u helpt om dagelijks beter te bewegen met alledaagse taken – kan Pilates u daar ook in trainen.

Onderzoek

Uit een onderzoek uit 2018 onder 90 mensen, gepubliceerd in het Journal of Exercise Rehabilitation , bleek dat deelnemers die gedurende acht weken drie keer per week één uur Pilates beoefenden, hun scores verbeterden op een functioneel bewegingsscherm, dat zaken als balans , stabiliteit en mobiliteit meet. dan mensen die in plaats daarvan yoga deden (of helemaal niet trainden).