GLI

GLI

De GLI is een tweejarige groepsbehandeling om je aan een gezonde(re) leefstijl te helpen. De behandeling richt zich op een blijvende gedragsverandering, met de intentie dat je de overtollige kilo’s permanent kwijtraakt.

In de groepsgesprekken wordt er advies gegeven over beweging en gezonde voeding en hoe om te gaan met factoren die een gezonde leefstijl beïnvloeden. Daarnaast wordt er gesproken over de mogelijke oorzaken die tot het overgewicht hebben geleid.

2 jaar

Een GLI duurt in totaal twee jaar. Tijdens de behandeling werkt iedereen aan zijn of haar eigen doelen met behulp van een leefstijlcoach. De groep ondersteunt elkaar en leert van elkaars ervaringen tijdens groepsbijeenkomsten.

In de eerste maanden van de behandeling heb je naast de groepsbijeenkomsten een aantal één-op-één-gesprekken met je behandelaar. In deze gesprekken komt aan bod hoe een gezonde leefstijl eruitziet en hoe je daaraan kunt werken.

Het tweede gedeelte van de behandeling is vooral gericht op een blijvende gedragsverandering, om te voorkomen dat je weer in oude gewoontes vervalt.

Fitness

In de tussentijd is het belangrijk dat jijzelf aan je fitness blijft werken door naar de sportschool te gaan, veel te wandelen en bijvoorbeeld te gaan zwemmen. Voeding, gedrag en sport zijn belangrijke elementen om dit traject te laten slagen.