Fysiotherapie

Fysiotherapie en fitness

Wij werken zeer goed samen met fysio’s van Alpha  dit is een praktijk met meerdere vestigingen door de Betuwe en Utrecht. Op veel van hun locaties hebben wij ook onze fitness gevestigd. Alpha fysiotherapie is gespecialiseerd in veel therapieën, voor veel uiteenlopende klachten.

Wat is fysio fitness?

Fysio fitness is fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut. U krijgt persoonlijke begeleiding tijdens de oefeningen van een fysiotherapeut zodat u verzekerd bent van de juiste uitvoering van de oefeningen. Net als bij fysiotherapie willen we wanneer u begint bij ons graag eerst weten hoe uw conditie ervoor staat en met welke klachten u eventueel kampt.

We nemen dus even de tijd om uw niveau in te schatten. Aanvullend doen we eventueel een aantal testen. Met de juiste inschatting van uw niveau kunnen we de juiste fysiotherapie oefeningen voor u uitzoeken zodat we zeker weten dat de training die u bij ons volgt effectief is.

Oefenprogramma

Vervolgens stellen wij een persoonlijk fysiotherapie oefenprogramma voor u op en begeleiden u hierbij. Er zijn ook andere mogelijkheden zoals personal training bespreek dit met uw fysio. Fysiotherapeutische fitness is geen personal training zoals veel mensen denken. Bij personal training stelt uw personal trainer een op maat gemaakt trainingsschema op met bepaalde doelen die u wilt behalen.

Deze doelen kunnen een bepaald gewichtsverlies zijn, conditie opbouwen en/of spiermassa opbouwen. Dit zijn niet de doelen waar het om gaat bij fysiotherapie fitness. Gewichtsverlies, conditie en/of spiermassa opbouwen kunnen bij fysiotherapeutische fitness voorkomen omdat u uiteraard bezig bent met sporten maar de doelen zijn bij fysiotherapie fitness gericht op het verhelpen van lichamelijke klachten. Hierin verschilt fysiotherapie fitness met personal training.

Tijdens fysiotherapie fitness is er altijd een fysiotherapeut in de zaal om u eventueel te begeleiden tijdens uw oefeningen of wanneer u vragen heeft.Hierna bepalen we of u op, een verantwoorde wijze, het programma kunt volgen. In sommige gevallen is het beter om eerst een fysiotherapeutisch traject te starten.

Revalidatie en fitness

Voor revalidatie werken we goed samen en na een revalidatietraject bij de fysio kan men doorsporten bij Alpha fitness op een abonnement. Dit werkt natuurlijk goed omdat wij korte lijntjes met elkaar hebben.

Fysiotherapeut

Fysiotherapie is een therapie waarbij een therapeut samen met u op zoek gaat naar bewegingsvraagstukken. Dit kan zijn na een operatie of bijvoorbeeld na een val van de fiets.

Locaties

OP de volgende locaties hebben wij ook fysiotherapeuten tot onze beschikking.: