Zwangerfit - Alpha Fitness
Alpha Fitness Alpha Fitness
Afspraak maken

Zwangerfit

YVLO Zwangerfit

  • Voor of na de bevalling
  • Weet wat wel en juist niet kan
  • Sneller terug in vorm
Vanaf

18.00

Zwangerfit

De wekelijkse cursus wordt ‘s avond gegeven en bestaat uit blokken van 10 weken. U kan meerdere keren een blok van 10 weken doorlopen. De kosten zijn:

  • Intake       15,-
  • Losse les   18,-
  • 10 lessen  150,-
  • 20 lessen  260,-

Vaak wordt een gedeelte van de cursus via de aanvullende verzekering vergoed.

Zwangerfit

 

Een nieuwe en bijzondere periode in je leven is aangebroken. Dit brengt veel veranderingen in je lichaam en in je leven met zich mee. Daarom is het juist in deze periode heel belangrijk om in goede conditie te blijven en om je lichamelijk en geestelijk goed te voelen.

Met onze zwangerschapscursus ZwangerFit® wordt op een leuke en actieve manier getraind aan je lichamelijke conditie, spierkracht en bekkenbodem, met aandacht voor de stabiliserende spieren rondom bekken en lage rug. Investeer ook bij het zwanger zijn in een fitter lijf.

De training

Bij de trainingen wordt gebruik gemaakt van muziek, oefenmateriaal en elementen uit de aerobics- en fitnesswereld. In de theorielessen wordt ingegaan op diverse onderwerpen die te maken hebben met zwangerschap, bevallen en de periode daarna. Hierbij is ook de mogelijkheid aanwezig de partner te betrekken. De ZwangerFit® cursus wordt gegeven door onze geregistreerde YVLO-ZwangerFit® docente, tevens fysiotherapeute.

Week 16

De zwangere vrouw kan al vanaf de 16e week van haar zwangerschap tot aan haar bevalling meedoen met ZwangerFit®. Postpartum kan er al vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling geoefend worden tot, indien gewenst, 9 maanden na de bevalling. Zo kan iedere vrouw oefenen zolang het haar nodig lijkt, eventueel in overleg met haar YVLO-ZwangerFit® docente.

Een les van een uur bestaat voor 45 minuten uit het actief oefenen en sporten, en voor 15 minuten uit coaching. De actieve training vindt in een fitnesssetting plaats en is opgebouwd uit 3 blokken:

een warming-up met conditiegedeelte, oefeningen gericht op stabilisatie, coördinatie en spierversterking en een cooling-down met ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen.

In het coachingsgedeelte worden onderwerpen besproken die te maken hebben met de zwangerschap, bevalling en de kraamperiode. Coaching geeft informatie, maar is met name gericht op tips en advies om thuis en in het werk te gebruiken (bijvoorbeeld tips om bekkenklachten te voorkomen).

Bij deelname zal een intake gepland worden en krijgt de cursist een informatiemapje waarin alle informatie van de coaching lessen wordt uitgelegd. Er wordt een keer in de 10 weken wordt een partneravond (1,5 uur) gepland.